Canva Pro Malaysia Review (November 2022) – Berbaloi ke upgrade Canva Pro?

Kelebihan Canva Pro Featured Image

Canva merupakan aplikasi utama digunakan di dalam digital marketing. Saya juga merupakan salah seorang pengguna Canva pro lebih 3 tahun. Banyak kelebihan Canva Pro di dalam Digital Marketing ini tau!

Ia memudahkan pengguna untuk mereka bentuk imej mahupun video. Banyak panduan yang boleh kita Google dan pelajari. Saya mendalami pelan Canva Pro untuk mendedahkan kebaikan sama ada ia berbaloi atau tidak. Kalau anda telah menggunakan pelan percuma Canva, anda pasti tahu ia adalah software online terbaik untuk mencipta design.

Tetapi anda mungkin tertanya-tanya sama ada membayar untuk Canva Pro ini berbaloi ke tak? atau lebih baik untuk stay dengan pelan free dan jimatkan wang. Jadi pastikan anda membaca review Canva Pro ini sampai habis tau! Dengan cara itu anda boleh membuat keputusan yang terbaik untuk diri sendiri.

kelebihan canva pro dan free

Kelebihan Canva Pro Vs Canva Free 🤷‍♂️

Pelan percuma Canva ialah pilihan yang baik untuk anda jika anda sering menggunakannya untuk mencipta design baik untuk laman web, media sosial, dengan cepat dan simple. Manakala, pelan pro adalah yang terbaik untuk anda jika anda memerlukan akses kepada berjuta-juta kandungan premium dan boleh mempercepatkan lagi masa untuk design.

Saya akan terangkan setiap ciri yang ditawarkan oleh kedua-duanya secara terperinci tetapi sebelum itu, lihat perbandingan sebelah menyebelah antara pelan Canva Free vs Canva Pro 👇

Kelebihan canva pro

 Canva Free Plan mempunyai:

250,000+ TemplateAkses kepada lebih 250,000 template tetapi akan ada beberapa template dengan elemen grafik, foto atau video premium dengan watermark Canva padanya.
200,000 GambarDapatkan akses kepada 200K foto secara percuma dan yang premium bermula pada USD1 setiap satu jika anda bukan pengguna Canva Pro.
57,000 Elemen GrafikAnda akan mempunyai akses kepada 57,000 elemen grafik dan 13,000 video yang boleh anda gunakan dalam reka bentuk anda secara percuma.
1700 Font Pelan percuma membolehkan anda memilih daripada 1700 font percuma untuk design anda tetapi anda tidak boleh memuat naik font anda sendiri.
75 Trek Audio & 6 Efek AnimasAnda akan mempunyai akses kepada 75 trek audio dan 6 efek animasi.
Rakan Anda Boleh JoinJemput rakan anda secara percuma melalui e-mel dan berikan mereka akses sebagai ahli atau admin.
Storan 5GBAnda akan mempunyai storan 5GB untuk memuat naik aset anda.
Buat Dua FolderBuat dan gunakan dua folder secara percuma untuk design anda dalam akaun Canva.
Brand Kit (Sangat Terhad)Anda akan mempunyai akses kepada hanya satu palet warna dalam brand kit anda dengan tiga warna berbeza. Walau bagaimanapun, anda tidak boleh memuat naik logo atau font anda sendiri.

Jadi, ini adalah ciri dan kandungan utama yang anda dapat dengan pelan percuma.

Kelebihan Canva Pro Plan mempunyai:

Brand Kit ProIa membolehkan anda menyusun dan menyesuaikan elemen identiti visual branding anda dengan memuat naik logo, font dan menyediakan seberapa banyak palet warna yang anda mahukan supaya anda boleh menghasilkan design yang sesuai dengan brand anda
Background RemoverEdit latar belakang daripada imej dalam hanya satu klik.
Magic ResizeUbah saiz design anda dengan serta-merta ke dalam sebarang format. Sebagai contoh, anda boleh menukar Facebook post anda menjadi thumbnails di YouTube.
Transparent Image ClickDownload design anda dalam latar belakang lutsinar dengan satu klik.
Content PlannerContent Planner membolehkan anda menjadualkan kandungan ke akaun media sosial anda. Jimat masa!
610,000 TemplateDapatkan akses kepada 610,000+ template dah siap design secara premium yang boleh anda gunakan untuk menghasilkan design yang menakjubkan serta-merta.
100+ Juta Gambar, VideoMendapatkan akses kepada lebih daripada 100 juta gambar, video, audio, grafik premium tanpa kos tambahan! Tak perlu lagi nak google gambar free di internet.
Animasi ProCipta grafik animasi dengan 14 gaya animasi berbeza yang boleh anda muat turun sebagai GIF atau format filem (MP4).
Folders Tanpa HadCipta folder atau subfolder tanpa had untuk mengatur reka bentuk anda dan tambah ahli pasukan tertentu pada folder anda jika anda mahu.
Muat Naik Font Anda SendiriJika anda menggunakan font khusus untuk design anda yang tidak tersedia dalam 3000+ fon Canva, anda boleh memuat naik fon anda sendiri.
3000+ FontJika anda subscribe kepada Canva Pro, anda akan mempunyai akses kepada lebih 3000 font premium.
Tetapan Kualiti Muat TurunTetapkan kualiti muat turun untuk reka bentuk anda semasa memuat turun, anda boleh memuat turun reka bentuk anda sama ada dalam resolusi sangat tinggi, sederhana atau rendah.
Muat Turun Dalam SVGMuat turun reka bentuk anda dalam format SVG yang merupakan kelebihan besar untuk anda jika anda seorang pereka logo atau ingin mencipta sebarang jenis grafik vektor.
100GB StoranDapatkan 100GB storan untuk memuat naik gambar dan aset anda.
Kelebihan Canva Pro

Adakah Canva Pro Berbaloi Untuk Anda?

Canva Pro berbaloi jika anda memerlukan akses kepada 610,000+ template premium, 100+ juta gambar premium, video, audio dan elemen grafik, 25K+ trek audio, 3000+ font, storan 100 GB, folder tanpa had untuk mengatur reka bentuk anda dengan lebih baik dan ciri yang menjimatkan masa anda.

Semua ini hanya tersedia untuk pengguna pelan Pro dan bergantung sepenuhnya kepada anda untuk upgrade.

Tanya diri sendiri. Adakah saya memerlukan akses kepada semua kandungan premium ini untuk design yang premium disamping dapat jimatkan masa?

Jika jawapannya ya maka Canva Pro berbaloi untuk anda dan jika jawapannya tidak maka Canva Pro tidak berbaloi untuk anda.

Ia semudah itu.

Walau bagaimanapun, jika anda masih ragu-ragu, saya akan mengesyorkan mencuba Canva Pro secara percuma selama 30 hari untuk memutuskan sama ada pelan Pro sesuai untuk anda atau tidak.

Klik sini untuk dapatkan Canva Pro percuma untuk 30 hari

Berapakah Harga Pelan Canva Pro?

Harga untuk pelan Canva Pro ada untuk bulanan dan tahunan. Harga seperti dibawah 👇

Akhir Kata

Canva adalah applikasi yang sangat mudah untuk mencipta design yang menakjubkan untuk projek anda – dan anda boleh melakukannya dalam masa beberapa minit tanpa kemahiran grafik.

Template yang tersedia memberi anda kelebihan besar kerana senang untuk anda menyesuaikannya dengan kemudahan drag & drop yang disediakan.

Saya syorkan untuk perniagaan kecil/individu yang tidak mempunyai sumber untuk mengupah pereka grafik dan ingin melakukannya sendiri dengan cepat dan mudah tanpa sebarang pengalaman.

Leave a Comment